O savjetovalištu

teološko savjetovanje i edukacija

Centar je osnovan kako bi pružili mjesto objedinjene usluge za potrebe katoličke zajednice i svih dobrih ljudi koji su spremni prihvatiti savjetovanje s uporištem u katoličkoj teologiji.

Temelji su nam na akademskoj i biblijskoj metodologiji i ne ustručavamo se baviti bilo kojom temom ili problemom.

Ovaj Centar je nastao kao odgovor na izazove u vremenu u kojem se nalazimo. Svjesni da mnogi žele razgovarati s nekim, pitati za savjet u okrilju svoje vjere, a ne znaju kome i kako pristupiti rodila se ideja o ovom Centru i dostupnosti svima koji su u potrebi ovakvog savjetovanja.

Božja Riječ nam govori kada stavimo potpuno pouzdanje i vjeru u Isusa Krista da smo “nanovo rođeni” ali svakodnevna stvarnost je da ovo “nanovo rođeni” i dalje nosi prtljagu u obliku ožiljaka iz našeg prethodnog životnog grijeha, loših odluka ili pogrešnih učenja i ta nas prtljaga pokušava onesposobiti radosti kršćanina.

Božja Riječ nas uči kako možemo odbaciti tu prtljagu i otvoriti se životu sve veće radosti, mira i sigurnosti. Ona i snaga Duha Svetoga nam daje sposobnost da svoje misli zarobimo i počnemo donositi dobre odluke koje će nam donijeti mir i radost.

Mi smo ovdje kako bi u okrilju katoličkog nauka  pomogli  da u svemu  vjerujete u Riječ Božju koja nam daje odgovore na svako pitanje i okolnost u kojoj se nalazimo ako je razumijemo u ispravnom kontekstu. Jedno je intelektualno poznavati Riječ Božju, a sasvim drugo razumjeti je i primijeniti na svoj život.

Tko smo mi?

Naš glavni tim su teolozi koji su pohađali filozofsko teološki fakultet i specijalizirali određena područja teologije. 

Naš prošireni tim su stučnjaci iz drugih područja čije vam usluge možemo ponuditi ukoliko imate potrebe za njima.

 

Zašto?

Teolozi:
  • pružaju teološko savjetovanje
  • provode Chatolic code programe
  • pružaju savjete vezane za Kanonsko pravo
  • održavaju predavanja i sudjeluju na tribinama obrane vjere
  • organiziraju grupne susrete i hodočašća

Liječnik psihijatar – za psihijatrijski razgovor i liječenje

Povjesničar – za pitanja vezana za svjetovno-crkvenu povijest

Profesori jezika – za precizan prijevod u radu s osobama drugog materinjeg jezika

Turistički vodiči (profesori kojima je vjersko vođenje naglasak na izletima i putovanjima na hodočašća i duhovne obnove) za potrebe putovanja